Doğu Akdeniz Üniversitesi, uluslararasılaşma vizyonu kapsamında önemli bir akademik ortaklığa imza attı. Almanya’nın önde gelen yükseköğretim kurumlarından Constructor Üniversitesi ile başlatılan iş birliği, öğrencilere çift diploma alma imkânı sunuyor.
DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi bünyesinde yürütülecek olan çift diploma programı; İşletme ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik lisans programlarını kapsıyor. Bu kapsamda programa kayıt yaptıran öğrenciler, ilk dört yıllık eğitimlerini Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde tamamlayacak ve ardından beşinci yıl Almanya’nın Bremen kentindeki Constructor Üniversitesi’nde öğrenim görecek.
Programın sonunda öğrenciler, her iki üniversiteden de mezuniyet diploması almaya hak kazanacak. Bu sayede hem yerel hem de uluslararası düzeyde geçerliliği olan, iki farklı yükseköğretim sisteminden edinilmiş birikime sahip donanımlı mezunlar yetiştirilmesi hedefleniyor.
Çift diploma programı, öğrencilere farklı kültürlerde eğitim alma fırsatı sunarken, teori ile pratiği birleştiren bir öğrenme süreci de vadediyor. Katılımcılar, uluslararası akademik kadrolarla çalışacak, küresel iş dünyasına güçlü bir başlangıç yapma şansı elde edecek ve geniş bir profesyonel ağ kurma imkânına sahip olacak.
Bu stratejik iş birliği, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararası eğitimdeki etkin rolünü bir kez daha ortaya koyarken, geleceğin mesleklerine yön verecek nitelikli mezunlar yetiştirilmesine katkı sağlayacak.