HAKMAR’a yönelik yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında hazırlanan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) raporu, örgütle bağlara ilişkin çarpıcı bilgiler ortaya koydu. Raporda yer alan tanık ifadelerine göre, şirket sahibi Zeki Doruk’un örgütle bağını hiç koparmadığı ve çocuklarına Fetullah Gülen tarafından isim verildiği belirtildi.
Raporda, Doruk’un örgüte bağlı kurumlara sponsor olduğu, çalışanlarının maaşlarını Bank Asya üzerinden yatırdığı, FETÖ’ye kurban ve ekmek yardımı yaptığı ifade edildi. Ayrıca, HAKMAR genel merkezinde örgütsel toplantılar düzenlendiği bilgisi yer aldı.
Doruk’un çevresine, “Cemaat ile yükseldim, servetim gitse de feda olsun” dediği aktarıldı. Ayrıca, firari örgüt mensuplarının saklandığı evlerin giderlerini karşıladığı ve cezaevindeki FETÖ üyelerinin ailelerine maddi yardım sağladığı kaydedildi.
Soruşturma dosyasına giren raporda, HAKMAR’ın Sancaktepe’deki genel müdürlük binasında iç içe geçmiş çok sayıda şifreli kapı bulunduğu, güvenlik seviyesinin üst düzey olduğu ve bu alanlarda örgütsel toplantılar yapıldığı belirtildi.
Doruk’un yanında kişisel asistan olarak görev yapan ihraç polis memuru Cengiz Güneş, örgüt adına Türkiye genelinde ayni ve nakdi yardımların dağıtımında rol aldı. Rapora göre Güneş, Kurban Bayramı öncesinde örgüt üyeleriyle görüşerek yardım dağıttı ve örgüt adına para topladı.
Güneş’in, örgütün sözde Kocaeli imamı olduğu belirtilen kişilerle Ankara, Adapazarı ve farklı illerde buluştuğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer şüpheliler hakkında da detaylar raporda yer aldı.