Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu merkeze çekildi!

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu merkeze çekildi!
Yayınlama: 21.05.2025
18
A+
A-

İçişleri Bakanlığı, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun bakanlık emrine alındığını ve yerine Tunceli Vali Yardımcısı Ertuğrul Aslan’ın vekaleten görevlendirildiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Tunceli Valisi Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu, İçişleri Bakanlığı emrine alınmıştır. Tunceli Valiliğine, Vali Yardımcısı Sayın Ertuğrul Aslan vekaleten görevlendirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Tekbıyıkoğlu’nun görev değişikliğinin, geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK’nın sözde yöneticileri için Tunceli’de anma töreni düzenlendiği iddialarının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. Söz konusu gelişmelerin ardından Tekbıyıkoğlu’nun İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verdiği ve Ankara’ya dönmek istediği öne sürülmüştü.

Bülent Tekbıyıkoğlu kimdir?

1976 yılında Ankara’da doğan Bülent Tekbıyıkoğlu, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı’nda kaymakam adayı olarak göreve başlayan Tekbıyıkoğlu; Tonya, Yağlıdere, Bozdoğan, Kiğı, Hassa ve Ahlat kaymakamlıklarında görev yaptı.

Daha sonra İller İdaresi Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcılığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Sosyal Yardımlar Genel Müdürü olarak görev aldı.

2018 yılında Kırıkkale Valisi olarak atanan Tekbıyıkoğlu, 10 Ağustos 2023 tarihli kararnameyle Tunceli Valiliğine getirilmişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.