Sendikalardan Ortak Tepki: “Görevlendirme Yazılarını Kabul Etmeyeceğiz”

Sendikalardan Ortak Tepki: “Görevlendirme Yazılarını Kabul Etmeyeceğiz”
Yayınlama: 04.06.2025
45
A+
A-

KTHES, Tıp-İş, KTAMS ve KTHEB, görev yeri değiştirilen sendika başkanlarına destek verdi. Sağlık çalışanlarına baskı uygulandığını belirten sendikalar, mücadele mesajı verdi.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES), Tıp-İş, KTAMS ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği (KTHEB), görev yerleri değiştirilen sendika başkanlarıyla ilgili hükümete sert tepki gösterdi. Dört sendika, sağlık çalışanlarına yönelik baskı, mobbing ve siyasi müdahalelere karşı ortak basın açıklaması yaptı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünde düzenlenen açıklamada, KTHES Başkanı İbrahim Özgöçmen ve KTHEB Başkanı Ali Özgöçmen’in görev yerlerinin değiştirilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Sendikalar, hükümetin sendikal mücadeleyi bastırma girişimlerine karşı direnişi sürdüreceklerini açıkladı.

KTHES Başkanı İbrahim Özgöçmen, son dönemde sağlık çalışanları üzerindeki baskının arttığını, görev yeri değişikliğinin ise siyasi bir hamle olduğunu söyledi. “16 yıldır çalıştığım ortopedi servisinden keyfi biçimde alındım. Bu bir sindirme politikasıdır” diyen Özgöçmen, görevlendirme yazılarını tanımayacaklarını, yasal haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti.

KTHEB Başkanı Ali Özgöçmen ise uygulamayı “sivil darbe” olarak nitelendirerek, “Bu yöntemlerle sindirilmeye çalışıyoruz. Ama biz susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz” dedi. Sağlık sistemindeki sorunların çözümü yerine sendikaların hedef alındığını belirten Özgöçmen, bu durumu kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Tıp-İş Başkanı Dr. Özlem Gürkut da sendikalı olmanın bir hak olduğunu belirterek, “Sağlık çalışanlarına yönelik baskılar artarken, liyakat yerine geçici görevlendirme tercih ediliyor. Bu açık bir mobbingdir” dedi. Gürkut, Sağlık Hizmetleri Yasası’nın aylardır Meclis’te bekletildiğini hatırlatarak, siyasi önceliklerin halk sağlığının önüne geçtiğini söyledi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan da açıklamasında, yaşananları sadece iki sendikaya değil, tüm demokratik mücadeleye yönelik bir saldırı olarak değerlendirdi. “Bu anlayış demokrasiyi hedef alıyor. Kime yapılırsa yapılsın, bu uygulamalara karşı duracağız” diyen Bengihan, hükümeti sağlık hizmetlerini iyileştirmek yerine sendikaları hedef almakla suçladı.

Bengihan ayrıca kamu hastanelerindeki eksiklikler nedeniyle halkın özel hastanelere yönlendirildiğini ve bunun ciddi bir kamusal sorun haline geldiğini ifade etti. “Ayda milyonlarca lira özel hastanelere aktarılırken, bir PET cihazı hâlâ alınamıyor. Bu sistem çökmüştür” dedi.

Dört sendikanın ortak açıklamasıyla kamuoyuna verilen mesaj net: Sendikal haklar kırmızı çizgidir ve bu mücadeleden geri adım atılmayacaktır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.