Ekonomist Mehmet Saydam, Kanal T ekranlarında yayınlanan ve Nazar Erişkin’in sunduğu Güne Dair programında, Kuzey Kıbrıs’taki ekonomik gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
Saydam, siyasi gündemin, ekonomik gerçeklerin üstünü örttüğünü belirterek, “Ekonomiyi yok eden konular artık gündem dahi değil. Siyaset yüksek perdeden konuşurken, ekonomi kendi halinde çöküyor.” ifadelerini kullandı.
Kamu Bütçesi ve Liyakat Sorunu…
Saydam, kamu sektöründeki istihdam politikalarını da eleştirerek, liyakatin yerini geçici kadroların aldığını savundu. “Son 1 yılda 180’e yakın sözleşmeli personel istihdam edildi. Bu eylemler devam ettiği sürece hangi sürdürülebilir yapıdan söz edebiliriz?” dedi.
Meclis’te 5 Yıldır Bekleyen Yasa…
Kamu reformunu içeren bir yasa tasarısının 5 yıldır Meclis raflarında beklediğini hatırlatan Saydam, bu yasanın yürürlüğe girmesi durumunda kamuya bu denli personel alımının mümkün olamayacağını vurguladı.
Saydam son olarak, ekonomik yapıdaki çarpıklıkların çözümünün sadece konuşmakla değil, kararlılık ve şeffaflıkla yürütülecek reformlarla mümkün olacağını ifade etti.
Programın tamamını videodan izleyebilirsiniz.