Güzelbahçe 75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı’nda sona gelindi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelbahçe’de trafik akışını rahatlatacak 75.

Güzelbahçe 75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı’nda sona gelindi
Yayınlama: 23.08.2025
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelbahçe’de trafik akışını rahatlatacak 75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı çalışmalarında son aşamaya gelindi. 87.3 milyon liralık yatırımın eylül ayında tamamlanması planlanıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelbahçe’de sahil kenarından ilerleyen iki şeritli yolda trafik sıkıntısına son verecek dev yatırımlı projesinde sona gelindi. Mithatpaşa Caddesi’nin özellikle liman ve balık hali önünde oluşan yoğunluğuna son verecek 75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı’nın eylül ayında trafiğe açılması planlanıyor. Seferihisar Caddesi’nden başlayıp Maltepe Askeri Lisesi önünde biten yol, ilçe trafiğine nefes aldıracak. Yalı ve Maltepe mahallelerinden geçecek 24 buçuk metre genişliğinde, 4 bin 250 metre uzunluğundaki yol geliş ve gidiş çift şerit olarak hizmet verecek. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İZSU’nun altyapı çalışmalarının ardından düzenleme çalışmalarını tamamlayarak yolu trafiğe açacak. 

Liman ve balık hali önündeki trafik son bulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Merkez Yol İşleri Şube Müdürü Mustafa Berat Akın, Güzelbahçe 75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı’nın 1 buçuk kilometrelik kısmını trafiğe açmak için sona yaklaştıklarını söyledi. Akın, “Yaptığımız bu çalışma sonunda Güzelbahçe’den Seferihisar yolu caddesine bağlantı sağlayarak Mithatpaşa Caddesi’nin özellikle liman ve balık hali önünde oluşan trafik yoğunluğunu en aza indirmeyi hedefliyoruz. 1 buçuk kilometrelik kısmında yağmursuyu ve kanalizasyon altyapısını tamamladık. Asfalt ve kaldırım imalatlarına da başlıyoruz. Ayrıca yayaların güvenli ulaşımı için geniş kaldırım alanları ile gidiş ve geliş olmak üzere 2 metre genişliğinde bisiklet yolu da yapıyoruz” açıklamalarını yaptı. 

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatları döşendi
İZSU Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Kanal İnşaat Birimi’nden İnşaat Mühendisi Tarık Yalçınkaya da,  “Büyükşehir ekipleri tarafından kazı ve yol genişletme çalışmaları etaplar halinde tamamlanırken İZSU Genel Müdürlüğü olarak atyapıyı da düzenledik. Bin 808 metrelik kanalizasyon hattı döşedik. Yağmur suyu ayrıştırması için de 3 bin 158 metrelik hat döşedik. Yalı Mahallesi’nde atık su ve yağmur suyu hattı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor” dedi. 

87.3 milyonluk dev yatırım
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın 51 milyon 750 bin, İZSU Genel Müdürlüğü’nün 35 milyon 600 bin olmak üzere toplam 87 milyon 350 bin liralık dev yatırımıyla yürütülen altyapı çalışmaları 4 bin 342 metre yağmursuyu, 400 tekli ızgara ve bin 808 metre atık su şebeke hattını kapsıyor.  Yağmur suları iki ayrı noktadan Bozukiçi Deresi’ne deşarj edilecek, bölgenin atık suları da toplanarak Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilecek. Proje tamamlandıktan sonra 75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı ve çevre sokaklarında yağmur suyu ve atık su kaynaklı altyapı sorunları ortadan kalkacak.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.